Tid for det gode liv

Tid for det gode liv

En blogg om våre Baby Boomers (de som er født på 40- til midten av 60-tallet)

 

De siste 6 årene har jeg valgt å tilbringe mesteparten av tiden min med unge pensjonister. Ideen startet med et ønske om å hjelpe modne voksne til å leve fantastiske liv. 

Solskinn & Latter tiltrakk seg et segment av samfunnet vårt som jeg synes er blant de lykkeligste, mest livsglade, sporty og morsomme menneskene vi har. De har det godt. På grensen til, eller nylig blitt pensjonister er de undrende til hvordan de i all verden har hatt tid til å jobbe når livet har så mye annet å tilby. Noen har vært bekymret for hvordan de skal fylle tiden sin og hvordan arbeidsplassen vil klare seg uten dem – mens andre danser inn døren, fullt forberedt på å omfavne en velfortjent pensjonisttilværelse.

De er svært opptatt av helsen sin og å holde seg friske. De går i altfor mange begravelser, og de gjør alt de kan for å opprettholde sin gode helse. Som en pensjonist sa: hver dag jeg våkner på riktig side av torva er en god dag.

Noen sliter med sykdom og plager, men de fortsetter å komme med tro på hva aktivitet og latter kan gjøre – mens andre er i sitt livs beste form. En fremmed som vandrer inn, kunne forvekslet mine 70-åringer med 50-åringer om de prøvde å delta i utfordringene og gleden de har. De er, med ett ord, fantastiske, og jeg er velsignet som får tilbringe dagene mine med dem.

Dette er bare mine observasjoner – men for mine barn og min egen generasjon, synes jeg det er viktig at vi bruker litt tid på å tenke over hva denne generasjonen av Baby Boomers (folk født på 40- til midten av 60-tallet) har gjort og fortsetter å gjøre for samfunnet vårt. Det er mye å lære fra Boomers – sjekk innom igjen, så kan vi se sammen hva de kan gjøre.

(Colleen driver Solskinn og Latter, et senter for trening og sosiale aktiviteter i Kristiansand, Norge. Hennes mål er å sørge for at Baby Boomers kan nyte fantastiske liv med en dose latter og solskinn hver dag.)

 

Created with Visual Composer